skip to main | skip to sidebar
Things about life, cooking and travel
RSS
  • Home

Ecler cu crema de vanilie

Prajituri 0 comentarii


Ingrediente aluat ecler
- 250 grame de faina
- 1/2 litri apa
- 1 cub margarina
- 6 oua
- 1 lingurita de sare

Ingrediente crema ecler
- 1 l lapte
- 3 plicuri zahar vanilat
- 8 oua
- 350 grame zahar
- 160 grame faina
- 1 lingurita de unt

Preparare aluat ecler

Intr-o craticioara se pun la fiert apa, margarina si sarea. Dupa ce compozitia da un clocot, se ia craticioara de pe foc si se adauga toata faina amestecand repede. Dupa aceasta craticioara se mai trece putin pe foc, se amesteca de cateva ori compozitia pana cand se dezlipeste aluatul de pe fundul vasului. Se lasa apoi la racit. Dupa ce aluatul s-a racit, se adauga cele 6 oua pe rand, amestecand bine dupa fiecare pana se incorporeaza in aluat. Aluatul trebuie sa fie destul de moale, fara sa curga si sa-si mentina bine forma dupa ce se pune in tava.
Se incinge cuptorul la maxim. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, se ia cu lingurita aluatul si se aseaza in gramajoare in tava. Dupa 10 minute, de cand eclerurile s-au introdus in cuptor, focul se reduce la mijlociu. Nu se deschide cuptorul 20 de minute pana cand aluatul se ridica si prinde forma, altfel se va lasa. Eclerurile se tin la cuptor circa 30 de minute.

Preparare crema ecler
Se pune zaharul vanilat in laptele clocotit. Se acopera si se lasa sa stea timp de 15 minute ca sa se "parfumeze" laptele. Intre timp, ouale se amesteca cu zaharul si faina si se amesteca bine. Laptele fierbinte se toarna peste compozitia de oua cate putin o data, amestecand intruna. Se pune apoi pe foc amestecand in continuu ca sa nu se prinda crema de fundul cratitei. Dupa ce crema incepe sa se lege se stinge focul dar se mai amesteca de cateva ori cu lingura de lemn. La sfarsit se adauga untul si se mai amesteca din cand in cand ca sa nu se faca pielita deasupra.

Reteta a fost preluata din editia a 5-a a cartii de bucate scrisa de Silvia Jurcovan si din cartea de bucate a Sandei Marin.


05:18



0 responses to "Ecler cu crema de vanilie"


Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Abonați-vă la: Postare comentarii (Atom)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    Labels

    • Aperitive (12)
    • Excursii (2)
    • Prajituri (19)
    • Supe si ciorbe (21)

    Blog Archive

    • ►  2013 (1)
      • ►  februarie (1)
    • ►  2012 (5)
      • ►  septembrie (3)
      • ►  ianuarie (2)
    • ►  2011 (10)
      • ►  septembrie (1)
      • ►  iulie (3)
      • ►  aprilie (2)
      • ►  februarie (2)
      • ►  ianuarie (2)
    • ▼  2010 (40)
      • ►  decembrie (6)
      • ►  septembrie (5)
      • ►  august (2)
      • ►  iulie (2)
      • ►  iunie (2)
      • ►  mai (2)
      • ►  aprilie (3)
      • ►  martie (2)
      • ►  februarie (9)
      • ▼  ianuarie (7)
        • Ecler cu crema de vanilie
        • Supa de fasole boabe
        • Paste cu ton
        • Ciorba de ardei umpluti
        • Mancare de brocoli cu gratar de pui
        • Ciorba taraneasca
        • Tarta cu mere si branza
    • ►  2009 (34)
      • ►  decembrie (13)
      • ►  noiembrie (13)
      • ►  octombrie (8)

    Lista de bloguri

    • Gabriela's blog
      TORT LUMEA LUI GUMBALL
      Acum 7 ani
    • Traveller's guide to Cluj
      Movie Therapy at Turda Salt Mine
      Acum 11 ani
    • legende personale
      Mierla de vis-a-vis
      Acum 12 ani
    • Alexandra & Dan Danciu
      Oameni frumosi si generosi - O mana de ajutor pentru Luca
      Acum 12 ani
    • Experimente culinare
      Ciorba de burta
      Acum 15 ani
    • Isabela Cuisine
    • La Munte

    Persoane interesate

    Etichete

    Totalul afisarilor de pagina

Copyright © All Rights Reserved. Things about life, cooking and travel | Converted into Blogger Templates by Theme Craft