Ingrediente:
- 2 cepe
- 2 catei de usturoi
- 750 grame carne de vita
- 2 linguri ulei de masline
- 2 linguri boia
- 400 ml supa
- 1 conserva de rosii (425 ml)
- sare, piper
- o jumatate de lingurita de chimen macinat
- 2 ardei grasi
- 2 linguri de smantana
- tagliatelle
Preparare:
Se toaca ceapa si usturoiul. Carnea se prajeste in uleiul incins dupa care se scoate din vas si in uleiul ramas se calesc ceapa si usturoiul. Dupa ce acestea s-au calit se adauga din nou carnea, se pudreaza cu boia, se toarna supa si se adauga rosiile. Mancarea se condimenteaza cu sare, piper si chimen dupa care se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba 60 de minute la foc moale.
Ardeii se taie cubulete, se adauga la gulas care se mai fierbe 30 de minute. Daca este cazul se mai adauga supa sau apa. Cand mancarea este aproape gata se adauga smantana, sare si piper.
Gulasul se serveste cu tagliatelle fierte si calite in putin ulei.
Reteta a fost preluata din revista "Secretele Bucatariei" nr. 12/2010.
- 2 cepe
- 2 catei de usturoi
- 750 grame carne de vita
- 2 linguri ulei de masline
- 2 linguri boia
- 400 ml supa
- 1 conserva de rosii (425 ml)
- sare, piper
- o jumatate de lingurita de chimen macinat
- 2 ardei grasi
- 2 linguri de smantana
- tagliatelle
Preparare:
Se toaca ceapa si usturoiul. Carnea se prajeste in uleiul incins dupa care se scoate din vas si in uleiul ramas se calesc ceapa si usturoiul. Dupa ce acestea s-au calit se adauga din nou carnea, se pudreaza cu boia, se toarna supa si se adauga rosiile. Mancarea se condimenteaza cu sare, piper si chimen dupa care se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba 60 de minute la foc moale.
Ardeii se taie cubulete, se adauga la gulas care se mai fierbe 30 de minute. Daca este cazul se mai adauga supa sau apa. Cand mancarea este aproape gata se adauga smantana, sare si piper.
Gulasul se serveste cu tagliatelle fierte si calite in putin ulei.
Reteta a fost preluata din revista "Secretele Bucatariei" nr. 12/2010.
Trimiteți un comentariu