skip to main | skip to sidebar
Things about life, cooking and travel
RSS
  • Home

Supa de rosii cu perisoare

Supe si ciorbe 0 comentarii


Ingrediente
- 1 kg rosii
- 2 cepe
- 2 catei de usturoi
- 6 linguri ulei de masline
- 1 lingura bulion
- 3 morcovi
- 2 patrunjei
- 1/2 telina
- 2 felii de paine
- 5 linguri smantana
- 1 ou
- 500 grame carne tocata
- sare, piper, delikat
- frunze de patrunjel, marar

Preparare

Se pun 2 litri de apa la fiert. Cand apa incepe sa fiarba se adauga morcovii, patrunjeii si telina si se lasa sa fiarba 30 de minute. Intre timp, rosiile se oparesc in apa clocotita, se decojesc dupa care se taie cubulete. Ceapa si 1 catel de ustoroi tocati se calesc in 4 linguri de ulei, dupa care se adauga bulionul si rosiile. Compozitia de rosii se amesteca apoi cu supa de zarzavat, se condimenteaza cu sare, piper si delikat. Se mai lasa sa fiarba circa 20 de minute. In acest timp se inmoaie painea in smantana; se framanta carnea cu un ou, restul de usturoi, si painea inmuiata dupa care se sareaza si se pipereaza. Se formeaza bile din aceasta compozitie care se prajesc timp de cca 8 minute intr-o tigaie in 2 linguri de ulei incins. Dupa ce supa a fiert 20 de minute, se mai potriveste de sare si piper dupa care se adauga in ea perisoarele si se mai lasa sa fiarba 15 minute. Dupa ce se stinge focul se presara deasupra frunze de patrunjel.

Reteta a fost preluata si adaptata din revista Secretele Bucatariei , nr. 9/2010.


10:06



0 responses to "Supa de rosii cu perisoare"


Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Abonați-vă la: Postare comentarii (Atom)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    Labels

    • Aperitive (12)
    • Excursii (2)
    • Prajituri (19)
    • Supe si ciorbe (21)

    Blog Archive

    • ►  2013 (1)
      • ►  februarie (1)
    • ►  2012 (5)
      • ►  septembrie (3)
      • ►  ianuarie (2)
    • ►  2011 (10)
      • ►  septembrie (1)
      • ►  iulie (3)
      • ►  aprilie (2)
      • ►  februarie (2)
      • ►  ianuarie (2)
    • ▼  2010 (40)
      • ►  decembrie (6)
      • ▼  septembrie (5)
        • Chiftele de dovlecei
        • Tort cu afine si branza dulce
        • Tarta frantuzeasca cu afine si caise
        • Salata de rosii cu telemea si usturoi
        • Supa de rosii cu perisoare
      • ►  august (2)
      • ►  iulie (2)
      • ►  iunie (2)
      • ►  mai (2)
      • ►  aprilie (3)
      • ►  martie (2)
      • ►  februarie (9)
      • ►  ianuarie (7)
    • ►  2009 (34)
      • ►  decembrie (13)
      • ►  noiembrie (13)
      • ►  octombrie (8)

    Lista de bloguri

    • Gabriela's blog
      TORT LUMEA LUI GUMBALL
      Acum 7 ani
    • Traveller's guide to Cluj
      Movie Therapy at Turda Salt Mine
      Acum 11 ani
    • legende personale
      Mierla de vis-a-vis
      Acum 12 ani
    • Alexandra & Dan Danciu
      Oameni frumosi si generosi - O mana de ajutor pentru Luca
      Acum 12 ani
    • Experimente culinare
      Ciorba de burta
      Acum 15 ani
    • Isabela Cuisine
    • La Munte

    Persoane interesate

    Etichete

    Totalul afisarilor de pagina

Copyright © All Rights Reserved. Things about life, cooking and travel | Converted into Blogger Templates by Theme Craft