Ingrediente
- 125 grame margarina
- 250 grame faina
- 1 praf de sare
- 2 linguri apa
- 8 mere gutui
- 3 mere
Preparare blat
Se amesteca margarina, faina, praful de sare si apa si se framanta bine. Aluatul astfel obtinut se pune la frigider pentru 30 de minute.
Preparare mere
Merele gutui se curata de coaja si seminte, se taie in bucati mai mici si se pun la fiert pentru 10-15 minute pana ce se inmoaie putin; se pun apoi la scurs. Dupa ce merele gutui s-au racit, se amesteca impreuna cu merele razalite si cu 100 grame de zahar.
Preparare tarta
Se pune hartie de copt intr-o forma de tarta, se aseaza aluatul peste care se pune compozitia de mere. Deasurpra se poate orna cu felii subtiri de mere. Tarta se pune la cuptor pentru aproximativ 40 de minute.
- 125 grame margarina
- 250 grame faina
- 1 praf de sare
- 2 linguri apa
- 8 mere gutui
- 3 mere
Preparare blat
Se amesteca margarina, faina, praful de sare si apa si se framanta bine. Aluatul astfel obtinut se pune la frigider pentru 30 de minute.
Preparare mere
Merele gutui se curata de coaja si seminte, se taie in bucati mai mici si se pun la fiert pentru 10-15 minute pana ce se inmoaie putin; se pun apoi la scurs. Dupa ce merele gutui s-au racit, se amesteca impreuna cu merele razalite si cu 100 grame de zahar.
Preparare tarta
Se pune hartie de copt intr-o forma de tarta, se aseaza aluatul peste care se pune compozitia de mere. Deasurpra se poate orna cu felii subtiri de mere. Tarta se pune la cuptor pentru aproximativ 40 de minute.
Reteta a fost preluata si adaptata din revista Ioana.
Trimiteți un comentariu