Ingrediente
-300 grame faina
- 4 oua
- 200 grame unt
- 200 grame zahar
- 1 pachetel zahar vanilat
- coaja de portocala rasa
- 2 pachetele praf de copt
- 3 linguri de lapte
- 200 grame afine
Preparare
Untul se freaca cu zaharul si cu zaharul vanilat pana devine o crema. Se adauga apoi ouale pe rand, amestecand bine dupa fiecare. Se adauga coaja de portocala, faina amestecata cu praful de copt si laptele. Se amesteca bine pana ce se obtine un aluat uniform.
Afinele se spala, se scurg bine si apoi se amesteca usor in aluat.
Se pune hartie de copt in formele de briose dupa care se umple fiecare forma cu aluat. Formele de briose nu trebuie sa fie prea pline deoarece aluatul va creste in timpul coptului. Se introduc formele de briose in cuptorul preincalzit pentru 30 de minute.
Reteta preluata din revista "Click! Pofta Buna!", nr. 8, august 2009.
-300 grame faina
- 4 oua
- 200 grame unt
- 200 grame zahar
- 1 pachetel zahar vanilat
- coaja de portocala rasa
- 2 pachetele praf de copt
- 3 linguri de lapte
- 200 grame afine
Preparare
Untul se freaca cu zaharul si cu zaharul vanilat pana devine o crema. Se adauga apoi ouale pe rand, amestecand bine dupa fiecare. Se adauga coaja de portocala, faina amestecata cu praful de copt si laptele. Se amesteca bine pana ce se obtine un aluat uniform.
Afinele se spala, se scurg bine si apoi se amesteca usor in aluat.
Se pune hartie de copt in formele de briose dupa care se umple fiecare forma cu aluat. Formele de briose nu trebuie sa fie prea pline deoarece aluatul va creste in timpul coptului. Se introduc formele de briose in cuptorul preincalzit pentru 30 de minute.
Reteta preluata din revista "Click! Pofta Buna!", nr. 8, august 2009.
Trimiteți un comentariu