Ingrediente pentru 4 persoane:
- 4 cartofi mari pentru copt
- 50 grame unt
- 50 grame branza Emmental sau parmezan ras
- 4 oua mici
- 2 lingurite de arpagic taiat marunt
- sare, piper
Preparare:
Cartofii se spala, se usca, se pun intr-o tava de copt si se ung cu putin ulei sau unt. Tava se pune in cuptorul preincalzit timp de aproximativ o ora. Dupa ce s-au copt, cartofii se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca.
Fiecare cartof se taie pe orizontala la treimea de sus, pe lungime, ca un capacel. Se scoate miezul cu o lingurita pana cand peretele cartofului are cam un centimetru grosime. Miezul cartofului se amesteca cu untul ramas si branza rasa dupa care se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Aceasta umplutura se introduce in cartof lasand in mijloc un gol destul de mare pentru un ou. Oul se sparge, se aseaza in mijlocul cartofului si se condimenteaza, iar daca se doreste se adauga o lingurita de smantana.
Cartofii se pun inapoi in cuptor adaugand capacelul taiat la inceput si se coc timp de 8-10 minute.
Umplutura ramasa se poate pune pe farfurie alaturi de cartof.
Reteta preluata din "Cartea regala de bucate" a Principesei Margareta a Romaniei.
- 4 cartofi mari pentru copt
- 50 grame unt
- 50 grame branza Emmental sau parmezan ras
- 4 oua mici
- 2 lingurite de arpagic taiat marunt
- sare, piper
Preparare:
Cartofii se spala, se usca, se pun intr-o tava de copt si se ung cu putin ulei sau unt. Tava se pune in cuptorul preincalzit timp de aproximativ o ora. Dupa ce s-au copt, cartofii se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca.
Fiecare cartof se taie pe orizontala la treimea de sus, pe lungime, ca un capacel. Se scoate miezul cu o lingurita pana cand peretele cartofului are cam un centimetru grosime. Miezul cartofului se amesteca cu untul ramas si branza rasa dupa care se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Aceasta umplutura se introduce in cartof lasand in mijloc un gol destul de mare pentru un ou. Oul se sparge, se aseaza in mijlocul cartofului si se condimenteaza, iar daca se doreste se adauga o lingurita de smantana.
Cartofii se pun inapoi in cuptor adaugand capacelul taiat la inceput si se coc timp de 8-10 minute.
Umplutura ramasa se poate pune pe farfurie alaturi de cartof.
Reteta preluata din "Cartea regala de bucate" a Principesei Margareta a Romaniei.
Trimiteți un comentariu