Ingrediente blat:
- 1 cana de nuci taiate marunt
- 6 oua
- 6 linguri de faina
- 6 linguri de zahar
- o jumatate de plic de praf de copt
Ingrediente sirop:
- 6 linguri de zahar caramel
- o jumatate de cana de apa
- esenta de rom
Ingrediente crema:
- 150 grame zahar
- 2 linguri de cacao
- 2 galbenusuri
- 2 linguri de faina
- 1 cana de lapte
- 1 pachet de unt
Ingrediente glazura:
- 2 albusuri
- 150 grame zahar
- ciocolata de menaj
- 1 cana de nuci taiate marunt
- 6 oua
- 6 linguri de faina
- 6 linguri de zahar
- o jumatate de plic de praf de copt
Ingrediente sirop:
- 6 linguri de zahar caramel
- o jumatate de cana de apa
- esenta de rom
Ingrediente crema:
- 150 grame zahar
- 2 linguri de cacao
- 2 galbenusuri
- 2 linguri de faina
- 1 cana de lapte
- 1 pachet de unt
Ingrediente glazura:
- 2 albusuri
- 150 grame zahar
- ciocolata de menaj
Preparare blat:
Se bate albusul cu zaharul, se adauga galbenusurile si apoi faina amestecata cu praful de copt. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, se aseaza in ea nucile taiate peste care se toarna aluatul si se pune in cuptorul preincalzit pentru 20-25 de minute. Dupa ce blatul este copt se rastoarna astfel incat partea cu nucile sa fie deasupra.
Preparare sirop:
Zaharul se caramelizeaza, apoi se adauga apa si esenta de rom si se lasa sa fiarba pana se topeste tot zaharul. Cand siropul s-a racit se insiropeaza blatul cu acesta.
Preparare crema:
Se amesteca zaharul cu cacaoa, galbenusele, faina si laptele si se pun la fiert pana ce crema se ingroase. Cand crema este semi rece se adauga in ea un pachet de unt frecat spuma. Crema se aseaza apoi pe blat.
Preparare glazura:
Albusurile se bat cu zahar pe baie de aburi pana ce se ingroase. Dupa ce glazura s-a racit putin se toarna peste crema. Deasupra se rade ciocolata.
Trimiteți un comentariu