Ingrediente
- 1 kg de dovlecei
- 1 ou
- 30 grame faina
- 1 lingurita cu varf de marar
- 50 grame cascaval/branza telemea rasa
- sare, piper
- ulei
Preparare
Dovleceii se razalesc pe razatoarea mare, se amesteca cu o jumatate de lingurita de sare si se lasa 30 de minute ca sa isi lase apa. Dupa aceasta, se storc bine in pumni si se amesteca bine cu oul, branza razalita, faina, mararul si piperul. Se ia apoi cate o lingurita cu varf din compozitie si se aseaza intr-o tigaie cu ulei incins (se pune ulei cat sa acopere suprafata tigaii). Chiftelele se prajesc la foc mediu, cate 3-4 minute pe fiecare parte, pana se rumenesc.
Reteta a fost preluata din Cartea de bucate a lui Jurcovan.
Reteta a fost preluata din Cartea de bucate a lui Jurcovan.
Trimiteți un comentariu