Ingrediente
- 1 pachet aluat de foi
- 100 grame zahar
- 4 oua
- 4 linguri smantana dulce
- 500 grame caise
- 500 grame afine
Preparare
Aluatul de foi se lasa sa se decongeleze, apoi se intinde pe o planseta cu sucitorul astfel incat sa se obtina o singura foaie mare. Aluatul se aseaza intr-o forma de tarte tapetata cu hartie de copt. Caisele se oparesc astfel incat sa se poata decoji. Afinele se curata si se scurg bin. Ouale se bat cu zahar pana se obtine o consistenta cremoasa, apoi se adauga smantana dulce. Compozitia astfel obtinuta se toarna peste aluatul de foi. Deasupra se repartizeaza fructele astfel: pe margine se pun caisele cu partea adancita in sus, iar in mijloc se repartizeaza afinele. Tarta se da la cuptor aproximativ 30 de minute. Se serveste cu zahar pudra presarat deasupra.
Reteta a fost preluata si adaptata din revista Secretele Bucatariei nr. 07/2010.
Reteta a fost preluata si adaptata din revista Secretele Bucatariei nr. 07/2010.
Trimiteți un comentariu