Ingrediente
- 1 kg rosii
- 2 cepe
- 2 catei de usturoi
- 6 linguri ulei de masline
- 1 lingura bulion
- 3 morcovi
- 2 patrunjei
- 1/2 telina
- 2 felii de paine
- 5 linguri smantana
- 1 ou
- 500 grame carne tocata
- sare, piper, delikat
- frunze de patrunjel, marar
Preparare
Se pun 2 litri de apa la fiert. Cand apa incepe sa fiarba se adauga morcovii, patrunjeii si telina si se lasa sa fiarba 30 de minute. Intre timp, rosiile se oparesc in apa clocotita, se decojesc dupa care se taie cubulete. Ceapa si 1 catel de ustoroi tocati se calesc in 4 linguri de ulei, dupa care se adauga bulionul si rosiile. Compozitia de rosii se amesteca apoi cu supa de zarzavat, se condimenteaza cu sare, piper si delikat. Se mai lasa sa fiarba circa 20 de minute. In acest timp se inmoaie painea in smantana; se framanta carnea cu un ou, restul de usturoi, si painea inmuiata dupa care se sareaza si se pipereaza. Se formeaza bile din aceasta compozitie care se prajesc timp de cca 8 minute intr-o tigaie in 2 linguri de ulei incins. Dupa ce supa a fiert 20 de minute, se mai potriveste de sare si piper dupa care se adauga in ea perisoarele si se mai lasa sa fiarba 15 minute. Dupa ce se stinge focul se presara deasupra frunze de patrunjel.
Reteta a fost preluata si adaptata din revista Secretele Bucatariei , nr. 9/2010.
Trimiteți un comentariu