Ingrediente
- 1 os de vita
- 1/2 kg burta de vita
- 3 morcovi
- 2 patrunjei
- 1 ceapa
- 1 ardei iute
- 3 catei de usturoi
- 1 pahar de smantana
- 2 galbenusuri de ou
- otet
- delikat
Preparare
Osul se pune la fiert in apa rece timp de 30 de minute. Dupa aceasta se adauga burta de vita intreaga, 2 morcovi, 1 patrunjel, ceapa intreaga si ardeiul iute si se lasa sa fiarba 40 de minute.
Dupa cele 40 de minute, supa se strecoara si se pune din nou la fiert impreuna cu 1 morcov si 1 patrunjel cruzi si razaliti. Se pune delikat dupa gust.
Burta se taie fideluta.Dupa ce zarzavatul s-a fiert, se adauga burta, cateii de usturoi pisati si otet dupa gust. Supa se mai fierbe 15 minute. Intre timp se amesteca galbenusurile de ou cu smantana.
Trimiteți un comentariu