Ingrediente blat
- 200 grame faina
- 1 ou
- 100 grame unt
- 60 grame zahar
- 1 lingura cacao
- 1 varf de cutit de scortisoara
- 1 praf de sare
Ingrediente umplutura mere
- 1 kg mere
- 1 lingura de unt
- 250 ml suc de mere
Ingrediente umplutura branza
- 250 grame branza de vaci
- 3 oua
- 250 grame smantana
- 75 grame zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 1 lingurita amidon
Preparare blat
Blatul se framanta din faina amestecata cu oul, bucatile de unt, zaharulm cacaua, scortisoara si sarea. Se formeaza o bila de aluat care se infasoara intr-o folie si se pune la frigider pentru 30 de minute.
Preparare umplutura mere
Merele se decojesc si se taie felii. Se calesc intr-o lingura de unt incins dupa care se toarna sucul de mere si se lasa sa fiarba in jur de 15-20 de minute. Dupa aceasta se iau de pe foc si se lasa sa se raceasca.
Preparare umplutura branza
Ouale se separa. Galbenusurile se amesteca cu branza de vaci, smantana, zaharul, zaharul vanilat si amidonul. Se bat albusurile spuma tare dupa care se inglobeaza in crema de branza de vaci.
Preparare tarta
Se incinge cuptorul la 180 grade. Se tapeteaza o forma de tort cu hartie de copt. Blatul se intinde pe o planseta dupa care se aseaza in forma de tort. Peste aluat se repartizeaza umplutura de mere dupa care umplutura de branza. Se coace timp de 40 de minute.
Reteta este preluata din revista "Secretele Bucatariei" nr.12/2009.
- 200 grame faina
- 1 ou
- 100 grame unt
- 60 grame zahar
- 1 lingura cacao
- 1 varf de cutit de scortisoara
- 1 praf de sare
Ingrediente umplutura mere
- 1 kg mere
- 1 lingura de unt
- 250 ml suc de mere
Ingrediente umplutura branza
- 250 grame branza de vaci
- 3 oua
- 250 grame smantana
- 75 grame zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 1 lingurita amidon
Preparare blat
Blatul se framanta din faina amestecata cu oul, bucatile de unt, zaharulm cacaua, scortisoara si sarea. Se formeaza o bila de aluat care se infasoara intr-o folie si se pune la frigider pentru 30 de minute.
Preparare umplutura mere
Merele se decojesc si se taie felii. Se calesc intr-o lingura de unt incins dupa care se toarna sucul de mere si se lasa sa fiarba in jur de 15-20 de minute. Dupa aceasta se iau de pe foc si se lasa sa se raceasca.
Preparare umplutura branza
Ouale se separa. Galbenusurile se amesteca cu branza de vaci, smantana, zaharul, zaharul vanilat si amidonul. Se bat albusurile spuma tare dupa care se inglobeaza in crema de branza de vaci.
Preparare tarta
Se incinge cuptorul la 180 grade. Se tapeteaza o forma de tort cu hartie de copt. Blatul se intinde pe o planseta dupa care se aseaza in forma de tort. Peste aluat se repartizeaza umplutura de mere dupa care umplutura de branza. Se coace timp de 40 de minute.
Reteta este preluata din revista "Secretele Bucatariei" nr.12/2009.
cheeesecake!!!