Ingrediente
- 500 grame fasole boabe uscata
- 1 ciolan afumat
- 1 ceapa
- 2 morcovi
- 1 patrunjel
- 3 catei de usturoi
- 1 lingura de faina
- 1 lingura de ulei
- boia
- delikat
Preparare
Fasolea boabe se spala si se tine intr-un vas cu apa rece timp de 3 ore. Ciolanul afumat se spala si se pune la fiert in apa rece. Dupa ce ciolanul fierbe cam 20 de minute, fasolea boabe se pune cu apa rece la fiert. Dupa ce fasolea da un clocot, se scurge si se adauga in apa in care fierbe ciolanul. Se adauga ceapa taiata marunt, morcovii, patrunjelul si delikat dupa gust si se lasa sa fiarba. Cand carnea de pe ciolan e fiarta se poate scoate ciolanul si se poate taia carnea bucatele mici care se adauga din nou in supa. Se face un rantas din lingura de ulei si cea de faina, boiaua si usturoiul taiat marunt. In rantas se adauga un polonic de supa, se amesteca bine dupa care se inglobeaza in supa. Se mai lasa sa fiarba circa 15 minute.
Trimiteți un comentariu