Ingrediente
- 1 rasol de vita
- 3 morcovi
- 2 patrunjei
- 1 telina mica
- 1 ceapa
- 1 ardei
- 4 cartofi
- bulion
- delikat
- bors la plic
- frunze de leustean
Preparare
Rasolul de vita se spala si se pune intr-o oala cu apa rece la fiert pe foc mic. Cand apa incepe sa fiarba se scoate spuma, se adauga un pahar cu apa rece, dupa care se inlatura din nou spuma care se alege. Rasolul se lasa sa fiarba la foc mic pentru o ora. Intre timp, morcovii, patrunjeii, telina si ceapa se razalesc dupa care se calesc intr-o lingura de ulei incins. Dupa ce a trecut o ora de cand fierbe rasolul se adauga zarzavaturile calite si razalite. Dupa 15 minute se adauga ardeiul taiat felii. Dupa alte 15 minute se adauga cartofii. Cand cartofii sunt aproape fierti se adauga bulion, delikat si bors dupa gust. Ciorba se mai lasa sa fiarba 15 minute. Inainte de a stinge focul se adauga frunzele de leustean.
- 1 rasol de vita
- 3 morcovi
- 2 patrunjei
- 1 telina mica
- 1 ceapa
- 1 ardei
- 4 cartofi
- bulion
- delikat
- bors la plic
- frunze de leustean
Preparare
Rasolul de vita se spala si se pune intr-o oala cu apa rece la fiert pe foc mic. Cand apa incepe sa fiarba se scoate spuma, se adauga un pahar cu apa rece, dupa care se inlatura din nou spuma care se alege. Rasolul se lasa sa fiarba la foc mic pentru o ora. Intre timp, morcovii, patrunjeii, telina si ceapa se razalesc dupa care se calesc intr-o lingura de ulei incins. Dupa ce a trecut o ora de cand fierbe rasolul se adauga zarzavaturile calite si razalite. Dupa 15 minute se adauga ardeiul taiat felii. Dupa alte 15 minute se adauga cartofii. Cand cartofii sunt aproape fierti se adauga bulion, delikat si bors dupa gust. Ciorba se mai lasa sa fiarba 15 minute. Inainte de a stinge focul se adauga frunzele de leustean.
Trimiteți un comentariu