Ingrediente blat:
- 6 oua
- 240 grame zahar
- 160 grame faina
- 80 grame amidon
- 2 lingurite praf de copt
- sare
Ingrediente crema:
- 2 plicuri gelatina
- 750 grame capsuni
- 300 grame iaurt
- 500 grame mascarpone
- 3 linguri suc de lamaie
- 8 linguri de lichior de migdale
- 300 grame frisca
- 1 plic zahar vanilat
- 1 plic praf intaritor de frisca
Preparare blat:
Se incinge cuptorul la 180 grade. Se separa ouale. Se bat albusurile cu 1 praf de sare, iar galbenusurile se bat cu zahar. Se asaza deasupra albusul batut si faina amestecata cu amidon si praf de copt. Se omogenizeaza toate. Compozitia se toarna intr-o forma de tort, cu diametrul de 26 de cm, tapetata cu hartie de copt si se coace la cuptor cca 25 minute. Se lasa sa se raceasca dupa care se taie pe doua niveluri.
Preparare crema:
Se inmoaie gelatina. Se paseaza jumatate din cantitatea de capsuni si se amesteca cu mascarpone si iaurt. Se incalzeste sucul de lamaie si se dizolva gelatina dupa care se inglobeaza in compozitia de iaurt.
Asamblare tort:
Se insiropeaza cu 4 linguri de lichior blatul de jos, se acopera cu jumatate din cantitatea de crema si se asaza al doilea blat. Se insiropeaza din nou si se asaza restul de crema, se acopera cu al treilea blat si se da tortul la frigider 3 ore. Frisca se bate cu zahar vanilat si praf intartitor de frisca. Se aplica pe tort si se decoreaza cu capsuni.
Reteta preluata din revista Secretele Bucatariei, Nr. 06/2010.
Trimiteți un comentariu