Ingrediente
- 400 grame fursecuri cu unt
- 50 grame migdale macinate
- 150 grame unt topit
- 2 plicuri gelatina
- 1 kg afine
- 4 oua
- 100 grame zahar
- 500 grame branza de vaci
- 400 grame frisca
- 2 plicuri zahar vanilat
Preparare
Fursecurile cu unt se zdrobesc si se framanta cu migdale si unt. Compozitia astfel obtinuta se repartizeaza uniform intr-o forma de tort tapetata cu folie de plastic si se da la frigider.
Galbenusurile se bat cu 50 grame de zahar pe baie de aburi pana capata o consistenta cremoasa, dupa care se lasa la racit. Se adauga apoi branza de vaci si 200 grame de afine pasate. Gelatina se inmoaie in 100 ml de apa la foc moale, iar dupa ce s-a racit se adauga in compozitia de branza. Frisca se bate cu 50 grame de zahar, iar albusurile se bat cu zaharul vanilat. Frisca si albusurile se inglobeaza apoi in compozitia de branza. Crema astfel obtinuta se aseaza pe blat, iar tortul se da la frigider cel putin 4 ore. Se orneaza cu restul de afine.
Reteta a fost preluata din revista Secretele Bucatariei nr. 9/2010.
Galbenusurile se bat cu 50 grame de zahar pe baie de aburi pana capata o consistenta cremoasa, dupa care se lasa la racit. Se adauga apoi branza de vaci si 200 grame de afine pasate. Gelatina se inmoaie in 100 ml de apa la foc moale, iar dupa ce s-a racit se adauga in compozitia de branza. Frisca se bate cu 50 grame de zahar, iar albusurile se bat cu zaharul vanilat. Frisca si albusurile se inglobeaza apoi in compozitia de branza. Crema astfel obtinuta se aseaza pe blat, iar tortul se da la frigider cel putin 4 ore. Se orneaza cu restul de afine.
Reteta a fost preluata din revista Secretele Bucatariei nr. 9/2010.
Ce bine arata :).
La multi ani!! (pp ca ati implinit 2 ani de cand v-ati casatorit)
Multumim :)