Ingrediente blat:
- 400 grame faina
- 250 grame margarina
- 150 grame zahar pudra
- 1 pachet praf de copt
- 1 pachet zahar vanilat
- 1 galbenus de ou
- 3 linguri cacao cu varf
Ingrediente umplutura:
- 250 grame zahar pudra
- 3 galbenusuri
- 4 albusuri
- 1 pachet zahar vanilat
- coaja de la o lamaie
- 100 grame stafide
- 5 piscoturi
- 1 kg branza de vaci
Preparare blat:
Se amesteca toate ingredientele si se framanta pana la omogenizarea lor. Se imparte aluatul in doua parti egale. Fiecare parte de aluat se inveleste in folie de aluminiu si se da la congelator pentru o ora.
Preparare umplutura:
Se amesteca zaharul cu galbenusurile, zaharul vanilat si coaja de lamaie si se bat cu mixerul pana ce se obtine o consistenta cremoasa. Se adauga stafidele, piscoturile razalite si branza de vaci si se amesteca pana la omogenizarea umpluturii. Albusurile se bat spuma si se inglobeaza apoi in umplutura de branza de vaci.
Asamblare prajitura:
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, se razaleste o bucata de aluat, se intinde deasupra umplutura de branza de vaci si apoi se razaleste deasupra cea de-a doua bucata de aluat.
Se coace la foc potrivit timp de aproximativ 45 de minute.
- 400 grame faina
- 250 grame margarina
- 150 grame zahar pudra
- 1 pachet praf de copt
- 1 pachet zahar vanilat
- 1 galbenus de ou
- 3 linguri cacao cu varf
Ingrediente umplutura:
- 250 grame zahar pudra
- 3 galbenusuri
- 4 albusuri
- 1 pachet zahar vanilat
- coaja de la o lamaie
- 100 grame stafide
- 5 piscoturi
- 1 kg branza de vaci
Preparare blat:
Se amesteca toate ingredientele si se framanta pana la omogenizarea lor. Se imparte aluatul in doua parti egale. Fiecare parte de aluat se inveleste in folie de aluminiu si se da la congelator pentru o ora.
Preparare umplutura:
Se amesteca zaharul cu galbenusurile, zaharul vanilat si coaja de lamaie si se bat cu mixerul pana ce se obtine o consistenta cremoasa. Se adauga stafidele, piscoturile razalite si branza de vaci si se amesteca pana la omogenizarea umpluturii. Albusurile se bat spuma si se inglobeaza apoi in umplutura de branza de vaci.
Asamblare prajitura:
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, se razaleste o bucata de aluat, se intinde deasupra umplutura de branza de vaci si apoi se razaleste deasupra cea de-a doua bucata de aluat.
Se coace la foc potrivit timp de aproximativ 45 de minute.
Reteta de la Mama :)
Viva la Mama!