Ingrediente blat 1:
- 3 oua
- 3 linguri zahar
- 3 linguri faina
Preparare blat 1:
Albusurile se bat spuma tare, se adauga apoi zaharul si galbenusurile si se mixeaza pana la omogenizarea compozitiei. La sfarsit se adauga faina si se amesteca cu o lingura.
Ingrediente blat 2:
- 3 oua
- 3 linguri zahar
- 2 linguri faina
- 1 lingura cacao
Preparare blat 2:
Albusurile se bat spuma tare, se adauga apoi zaharul si galbenusurile si se mixeaza pana la omogenizarea compozitiei. La sfarsit se adauga faina si cacao si se amesteca cu o lingura.
Ingrediente blat 3:
- 3 oua
- 3 linguri zahar
- 2 linguri nuca macinata
Preparare blat 3:
Albusurile se bat spuma tare, se adauga apoi zaharul si galbenusurile si se mixeaza pana la omogenizarea compozitiei. La sfarsit se adauga faina si nuca si se amesteca cu o lingura.
Ingrediente crema:
- 500 ml lapte
- 100 grame zahar pudra
- 2 galbenusuri
- 4 linguri amidon alimentar
- 1 lingura unt
- 2 plicuri zahar vanilat
Preparare crema:
400 ml lapte amestecat cu zaharul vanilat se pun la fiert pana dau un clocot. Galbenusurile se freaca cu zaharul, se adauga amidonul si 100 ml lapte rece si se amesteca bine. Apoi se toarna laptele fiert. Crema se fierbe pe baie de aburi pana ce se ingroasa. Cand crema se ia de pe foc se adauga in ea o lingura de unt si un pachet de zahar vanilat si se amesteca bine.
Ingrediente sos de ciocolata:
- 300 grame ciocolata
- 400 ml frisca
- 50 ml rom
- 100 grame zahar pudra
Preparare sos de ciocolata:
Ciocolata se rupe bucatele si se adauga in frisca impreuna cu zaharul. Sosul se fierbe la foc incet pana ce da un clocot. Cand e aproape rece se adauga in sos romul.
Ingrediente sirop:
- 200 ml rom
- 200 grame stafide
- 100 grame zahar pudra
- apa
Preparare sirop:
Romul se amesteca cu apa si cu zaharul pudra dupa care se adauga stafidele si se lasa la inmuiat.
Asamblare tort:
Se aseaza pe o farfurie de tort primul blat. Se insiropeaza bine cu siropul, se pune o treime din crema peste care se repartizeaza jumatate din cantitatea de stafide si 100 grame nuca macinata. Se aseaza apoi al doilea blat. Se insiropeaza bine cu siropul, se pune o treime din crema peste care se repartizeaza cealalta jumatate din cantitatea de stafide si 100 grame nuca macinata. Se aseaza al treilea blat care se insiropeaza si apoi se repartizeaza crema ramasa lasand putin din ea pentru ornarea lateralei tortului.
Se poate orna tortul cu nuca macinata presarata pe laterala si cu cacao presarata deasupra. Tortul se serveste cu sos de ciocolata si frisca.
- 3 oua
- 3 linguri zahar
- 3 linguri faina
Preparare blat 1:
Albusurile se bat spuma tare, se adauga apoi zaharul si galbenusurile si se mixeaza pana la omogenizarea compozitiei. La sfarsit se adauga faina si se amesteca cu o lingura.
Ingrediente blat 2:
- 3 oua
- 3 linguri zahar
- 2 linguri faina
- 1 lingura cacao
Preparare blat 2:
Albusurile se bat spuma tare, se adauga apoi zaharul si galbenusurile si se mixeaza pana la omogenizarea compozitiei. La sfarsit se adauga faina si cacao si se amesteca cu o lingura.
Ingrediente blat 3:
- 3 oua
- 3 linguri zahar
- 2 linguri nuca macinata
Preparare blat 3:
Albusurile se bat spuma tare, se adauga apoi zaharul si galbenusurile si se mixeaza pana la omogenizarea compozitiei. La sfarsit se adauga faina si nuca si se amesteca cu o lingura.
Ingrediente crema:
- 500 ml lapte
- 100 grame zahar pudra
- 2 galbenusuri
- 4 linguri amidon alimentar
- 1 lingura unt
- 2 plicuri zahar vanilat
Preparare crema:
400 ml lapte amestecat cu zaharul vanilat se pun la fiert pana dau un clocot. Galbenusurile se freaca cu zaharul, se adauga amidonul si 100 ml lapte rece si se amesteca bine. Apoi se toarna laptele fiert. Crema se fierbe pe baie de aburi pana ce se ingroasa. Cand crema se ia de pe foc se adauga in ea o lingura de unt si un pachet de zahar vanilat si se amesteca bine.
Ingrediente sos de ciocolata:
- 300 grame ciocolata
- 400 ml frisca
- 50 ml rom
- 100 grame zahar pudra
Preparare sos de ciocolata:
Ciocolata se rupe bucatele si se adauga in frisca impreuna cu zaharul. Sosul se fierbe la foc incet pana ce da un clocot. Cand e aproape rece se adauga in sos romul.
Ingrediente sirop:
- 200 ml rom
- 200 grame stafide
- 100 grame zahar pudra
- apa
Preparare sirop:
Romul se amesteca cu apa si cu zaharul pudra dupa care se adauga stafidele si se lasa la inmuiat.
Asamblare tort:
Se aseaza pe o farfurie de tort primul blat. Se insiropeaza bine cu siropul, se pune o treime din crema peste care se repartizeaza jumatate din cantitatea de stafide si 100 grame nuca macinata. Se aseaza apoi al doilea blat. Se insiropeaza bine cu siropul, se pune o treime din crema peste care se repartizeaza cealalta jumatate din cantitatea de stafide si 100 grame nuca macinata. Se aseaza al treilea blat care se insiropeaza si apoi se repartizeaza crema ramasa lasand putin din ea pentru ornarea lateralei tortului.
Se poate orna tortul cu nuca macinata presarata pe laterala si cu cacao presarata deasupra. Tortul se serveste cu sos de ciocolata si frisca.
Trimiteți un comentariu