Ingrediente blat:
- 300 grame biscuiti digestivi sfaramati in blender
- 50 grame zahar
- 80 grame unt topit
Preparare blat:
Biscuitii sfaramati se amesteca cu zaharul si untul topit pana se obtine o pasta. Se tapeteaza o forma de tort cu folie de aluminiu si se pune in ea pasta de biscuiti care se preseaza pe fundul si pe laturile formei. Se pune apoi la frigider pana se prepara crema.
Ingrediente crema:
- 1 plic de gelatina
- 60 ml apa rece
- 450 grame crema de branza Philadelphia
- 100 grame zahar
- 200 grame smantana grasa
- 200 grame smantana dulce pentru frisca
Preparare crema:
Gelatina se inmoaie in apa dupa care se amesteca la foc mic pana ce se dizolva. Crema Philadelphia se bate cu mixerul pana devine o crema moale. Se adauga apoi gelatina si zaharul si se amesteca bine.
Separat se bate smantana pentru frisca pana se intareste dupa care se adauga in ea smantana grasa. Compozitia aceasta se adauga in cea cu crema Philadelphia.
Crema se toarna peste blat dupa care cheesecake-ul se pune la frigider minim 4 ore.
Ingrediente sos:
- 200 grame afine
- 2 linguri de apa
- 100 grame zahar
Preparare sos:
70 grame de afine se amesteca cu 2 linguri de apa si cu 100 grame zahar si se pun intr-o tigaie la foc mediu pana ce compozitia se ingroasa. Se strecoara siropul, iar dupa ce se raceste se amesteca cu afinele crude si se pune la frigider.
La servire se toarna sosul cu afinele peste cheesecake.
Reteta a fost preluata din "Cartea regala de bucate" a Principesei Margareta a Romaniei.
- 300 grame biscuiti digestivi sfaramati in blender
- 50 grame zahar
- 80 grame unt topit
Preparare blat:
Biscuitii sfaramati se amesteca cu zaharul si untul topit pana se obtine o pasta. Se tapeteaza o forma de tort cu folie de aluminiu si se pune in ea pasta de biscuiti care se preseaza pe fundul si pe laturile formei. Se pune apoi la frigider pana se prepara crema.
Ingrediente crema:
- 1 plic de gelatina
- 60 ml apa rece
- 450 grame crema de branza Philadelphia
- 100 grame zahar
- 200 grame smantana grasa
- 200 grame smantana dulce pentru frisca
Preparare crema:
Gelatina se inmoaie in apa dupa care se amesteca la foc mic pana ce se dizolva. Crema Philadelphia se bate cu mixerul pana devine o crema moale. Se adauga apoi gelatina si zaharul si se amesteca bine.
Separat se bate smantana pentru frisca pana se intareste dupa care se adauga in ea smantana grasa. Compozitia aceasta se adauga in cea cu crema Philadelphia.
Crema se toarna peste blat dupa care cheesecake-ul se pune la frigider minim 4 ore.
Ingrediente sos:
- 200 grame afine
- 2 linguri de apa
- 100 grame zahar
Preparare sos:
70 grame de afine se amesteca cu 2 linguri de apa si cu 100 grame zahar si se pun intr-o tigaie la foc mediu pana ce compozitia se ingroasa. Se strecoara siropul, iar dupa ce se raceste se amesteca cu afinele crude si se pune la frigider.
La servire se toarna sosul cu afinele peste cheesecake.
Reteta a fost preluata din "Cartea regala de bucate" a Principesei Margareta a Romaniei.
Trimiteți un comentariu