Ingrediente:
- 2 oua
- 2 plicuri zahar vanilat
- zahar
- 1 praf de sare
- 1 cana de lapte
- 1 cub drojdie de 25 grame
- 600 grame faina
- 1/2 cub margarina Rama
- 1 pachet unt
- 300 grame nuca
Preparare:
Galbenusurile se amesteca cu 3 linguri de zahar, 1 plic zahar vanilat, un praf de sare si o cana de lapte cald.
Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar si cu putin lapte incalzit dupa care se lasa sa creasca. Se framanta un aluat din 600 grame faina si drojdie. Se adauga apoi cate putin din compozitia cu galbenusuri si se framanta bine. Dupa ce s-a obtinut un aluat omogen se adauga albusurile batute spuma si se mai framanta. La final se adauga margarina topita si se framanta aluatul din nou. Se lasa la dospit de doua ori.
Nuca macinata se amesteca cu zahar tos si zahar vanilat dupa gust. Se topeste un pachet de unt. Se ia cate o bucata de aluat cu lingura de supa, se da prin unt si apoi se tavaleste prin nuca. Galustile se aseaza una langa alta intr-o tava unsa bine cu margarina si se pun la copt in jur de 20-25 de minute.
Reteta de la tanti Socaciu :)
- 2 oua
- 2 plicuri zahar vanilat
- zahar
- 1 praf de sare
- 1 cana de lapte
- 1 cub drojdie de 25 grame
- 600 grame faina
- 1/2 cub margarina Rama
- 1 pachet unt
- 300 grame nuca
Preparare:
Galbenusurile se amesteca cu 3 linguri de zahar, 1 plic zahar vanilat, un praf de sare si o cana de lapte cald.
Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar si cu putin lapte incalzit dupa care se lasa sa creasca. Se framanta un aluat din 600 grame faina si drojdie. Se adauga apoi cate putin din compozitia cu galbenusuri si se framanta bine. Dupa ce s-a obtinut un aluat omogen se adauga albusurile batute spuma si se mai framanta. La final se adauga margarina topita si se framanta aluatul din nou. Se lasa la dospit de doua ori.
Nuca macinata se amesteca cu zahar tos si zahar vanilat dupa gust. Se topeste un pachet de unt. Se ia cate o bucata de aluat cu lingura de supa, se da prin unt si apoi se tavaleste prin nuca. Galustile se aseaza una langa alta intr-o tava unsa bine cu margarina si se pun la copt in jur de 20-25 de minute.
Reteta de la tanti Socaciu :)
Trimiteți un comentariu