Ingrediente
- 12 foi de lasagna
- cascaval
Ingrediente sos ragu
- ulei
- 1 ceapa taiata marunt
- 1 morcov razalit
- 250 grame carne tocata
- 100 ml vin rosu
- bulion
- sare
- piper
Ingrediente sos bechamel
- 40 grame unt
- 40 grame faina
- 1/2 l lapte rece
- delicat
- piper
Prepararea sosului ragu
Ceapa si morcovul se calesc in untul topit. Se adauga carnea tocata si se caleste pana isi schimba culoarea. Se adauga vinul si se fierbe pana la evaporarea alcoolului dupa care se adauga bulionul si apa cat sa acopere bine carnea. Compozitia se condimenteaza si se fierbe la foc mic pana ce scade sosul.
Prepararea sosului bechamel
Se topeste untul, se adauga faina si se lasa sa se caleasca putin. Se adauga laptele putin cate putin astfel incat sa nu se faca cocoloase si se lasa sa fiarba pana ajunge la consistenta smantanii. Se condimenteaza si se lasa la racit.
Prepararea lasagnei
Foile de lasagna se fierb in apa cu sare, dupa care se pun la scurs pe un servet. Se unge o tava cu unt, se pun un strat de foi de lasagna, un strat de sos bechamel, un strat de cas razalit si un strat de sos ragu. Se repeta pasul anterior pana se ajunge la 4 straturi. Ultimul strat este doar cu cas. Se pune la cuptor pentru 35-40 de minute.
Reteta preluata (si adaptata :) ) de pe site-ul http://gabrielacara.blogspot.com/.
TORT LUMEA LUI GUMBALL
Acum 7 ani
Trimiteți un comentariu