Ingrediente blat
- 6 oua
- 5 linguri faina
- 2 linguri cacao
- 1/2 pachet praf de copt
Ingrediente crema
- 500 grame mascarpone
- 300 ml smantana
- 100 grame zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
Ingrediente ornat
- 400 grame strugurei
- 400 grame afine
- 200 grame zmeura
- 150 grame zahar pudra
Preparare blat
Galbenusurile se freaca bine cu zaharul pana se face o spuma, se adauga cacaoa, faina, praful de copt si se amesteca pana se omogenizeaza. Apoi, se incorporeaza albusurile batute spuma tare. Compozitia se toarna intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt si se coace timp de 15-20 de minute in cuptorul preincalzit.
Preparare fructe
Fructele se amesteca si se presara peste ele zaharul pudra.
Preparare crema
Smantana se amesteca cu crema mascarpone, cu zaharul si zaharul vanilat. Crema se imparte in doua, iar intr-o jumatate se incorporeaza jumatate din cantitatea de fructe.
Asamblare tort
Blatul se taie in doua. Se aseaza o jumatate de blat pe o farfurie si se pune in jurul sau inelul formei de tort. Blatul se insiropeaza bine cu o parte din siropul lasat de fructe amestecat cu apa. Crema cu fructe se aseaza peste primul blat, dupa care se pune cel de-al doilea blat. Acesta, la randul sau se insiropeaza bine cu sirop, se aseaza peste el crema simpla, apoi se pune restul de fructe. Tortul se tine la frigider 3-4 ore.
Trimiteți un comentariu