Ingrediente
- 200 gr faina
- 200 ml lapte
- 5 oua
- sare
- 4 linguri ulei
- 1 kg spanac
- 2 rosii
- 1 ceapa
- 6 ardei iuti murati
- 200 ml supa
- piper
- 250 grame branza burduf
Preparare clatite
Se amesteca faina cu laptele, 2 oua, un praf de sare si o lingura de ulei. Din aceasta compozitie se prepare 5-6 clatite.
Preparare compozitie spanac
Spanacul se spala si se taie mai marunt. Ceapa se curata si se toaca marunt. Rosiile se taie cubulete, iar ardeii se taie rondele. Ceapa se caleste in ulei, apoi se adauga spanacul si se mai calesc pentru 2 minute. Se adauga rosiile, ardeii iuti si supa si se fierbe la foc moale 10 minute. Se sareaza si se pipereaza dupa care se lasa la racit. Dupa ce s-a racit, se adauga 150 grame de branza si 3 oua si se amesteca bine.
Preparare tort
Se tapeteaza o forma de tort cu hartie de copt. Se asaza straturi succesive de clatite si compozitie de spanac. Pe ultima clatita se presara restul de branza. Se coace la cuptor pentru 40 de minute.
Reteta preluata din revista Secretele Bucatariei nr. 6/2010.
- 200 gr faina
- 200 ml lapte
- 5 oua
- sare
- 4 linguri ulei
- 1 kg spanac
- 2 rosii
- 1 ceapa
- 6 ardei iuti murati
- 200 ml supa
- piper
- 250 grame branza burduf
Preparare clatite
Se amesteca faina cu laptele, 2 oua, un praf de sare si o lingura de ulei. Din aceasta compozitie se prepare 5-6 clatite.
Preparare compozitie spanac
Spanacul se spala si se taie mai marunt. Ceapa se curata si se toaca marunt. Rosiile se taie cubulete, iar ardeii se taie rondele. Ceapa se caleste in ulei, apoi se adauga spanacul si se mai calesc pentru 2 minute. Se adauga rosiile, ardeii iuti si supa si se fierbe la foc moale 10 minute. Se sareaza si se pipereaza dupa care se lasa la racit. Dupa ce s-a racit, se adauga 150 grame de branza si 3 oua si se amesteca bine.
Preparare tort
Se tapeteaza o forma de tort cu hartie de copt. Se asaza straturi succesive de clatite si compozitie de spanac. Pe ultima clatita se presara restul de branza. Se coace la cuptor pentru 40 de minute.
Reteta preluata din revista Secretele Bucatariei nr. 6/2010.
Trimiteți un comentariu