- 1 kg faina integrala de grau
- 1 cub de drojdie
- 1/2 lingurita de zahar
- 3 linguri de lapte caldut
- 500 ml apa
- 1 lingurita de sare
- seminte de floarea soarelui decojite
- 1 cub de drojdie
- 1/2 lingurita de zahar
- 3 linguri de lapte caldut
- 500 ml apa
- 1 lingurita de sare
- seminte de floarea soarelui decojite
Preparare
Drojdia se sfarma, se presara cu zahar, se toarna peste ea laptele caldut si se lasa sa creasca timp de 10 minute.
Intr-un castron se pune faina, se face o gropita si se adauga in ea drojdia crescuta.
Se framanta putin dupa care se toarna treptat apa amestecata cu sarea. Aluatul se framanta bine pana la omogenizarea ingredientelor si pana se desprinde de castron. La sfarsit, se presara putina faina si semintele de floarea soarelui. Se acopera cu o patura si se lasa la dospit pentru 30 de minute.
Dupa cele 30 de minute se mai framanta aluatul inca o data si se lasa din nou la dospit in jur de 15 minute. Se aprinde focul in cuptor cu 20 de minute inainte de a pune chiflele.
Dupa ce aluatul a dospit a doua oara, se ia cate un pumn de aluat si se modeleaza pentru a obtine forma dorita.
Chiflele se pun intr-o tava pe o hartie de copt si se tin la cuptor timp de 30 de minute. Usa cuptorului nu se deschide in primele 20 de minute. Dupa aceasta, pentru a verifica daca chiflele s-au copt se introduce o scobitoare intr-una dintre ele; daca se prinde aluat de scobitoare inseamna ca mai trebuie sa stea la cuptor.
Intr-un castron se pune faina, se face o gropita si se adauga in ea drojdia crescuta.
Se framanta putin dupa care se toarna treptat apa amestecata cu sarea. Aluatul se framanta bine pana la omogenizarea ingredientelor si pana se desprinde de castron. La sfarsit, se presara putina faina si semintele de floarea soarelui. Se acopera cu o patura si se lasa la dospit pentru 30 de minute.
Dupa cele 30 de minute se mai framanta aluatul inca o data si se lasa din nou la dospit in jur de 15 minute. Se aprinde focul in cuptor cu 20 de minute inainte de a pune chiflele.
Dupa ce aluatul a dospit a doua oara, se ia cate un pumn de aluat si se modeleaza pentru a obtine forma dorita.
Chiflele se pun intr-o tava pe o hartie de copt si se tin la cuptor timp de 30 de minute. Usa cuptorului nu se deschide in primele 20 de minute. Dupa aceasta, pentru a verifica daca chiflele s-au copt se introduce o scobitoare intr-una dintre ele; daca se prinde aluat de scobitoare inseamna ca mai trebuie sa stea la cuptor.
Trimiteți un comentariu